Excenterslipmaskin Festool ETS EC på systainer
Verktyg

Excenterslipmaskin Festool ETS EC 150

Festool ETS EC är en högkvalitativ excenterslipmaskin från Festool, som är en av de mest pålitliga och professionella varumärkena inom verktygsindustrin. Den här excenterslipen är utformad för att ge en högpresterande, effektiv och smidig slipning av olika material, inklusive trä, plast och metall.

ETS EC har en kraftfull motor och en elektronisk varvtalsstyrning som ger en konstant hastighet under arbete, oavsett belastning. Den har också en mjuk startfunktion som minskar risken för skador på ytan som ska slipas.

Slipmaskinen har en ergonomisk design som ger ett bekvämt och säkert grepp, vilket gör att användaren kan arbeta i längre tid utan att känna sig trött eller uppleva domningar. Den har också en dammutsugningsfunktion som håller arbetsområdet rent och minskar mängden damm som sprids i luften. Att använda en dammsugare med ställbar effekt är att föredra, vid för högt sug kan maskinen sugas ner i materialet. Festools egna dammsugare, till exempel CTL Midi är bra alternativ.

Sammanfattningsvis är Festool ETS EC en högpresterande excenterslip som är utformad för att ge en effektiv och smidig slipning av olika material. Den har en kraftfull motor och en elektronisk varvtalsstyrning för en konstant hastighet under arbete, en ergonomisk design för bekväm användning och en dammutsugningsfunktion för att hålla arbetsområdet rent

Slipmaskin i systainer

Festool Systainer är en serie av praktiska och modulära förvaringslösningar för verktyg och utrustning. De är robusta och lätta att stapla och transportera, vilket gör dem idealiska för yrkesverksamma som ofta är på språng. Festool Systainer finns i olika storlekar och färger för att passa olika behov och preferenser. De kan även anpassas med olika tillbehör och insatser för att organisera verktyg och tillbehör på ett effektivt sätt.

Festool ETS EC levereras oftas med en systainer. I systainernen finns även plats för slippapper.

Ska jag ha Festool ETS EC 150/3 eller 150/5?

Festool ETS EC 150/3 och 150/5 är båda excentriska slipmaskiner som används för att ta bort ojämnheter och ge en slät yta på trä, metall eller målade ytor. Skillnaden mellan de två modellerna är huvudsakligen deras rörelse medan de slipar.

ETS EC 150/3 har en 3 mm rörelse medan ETS EC 150/5 har en 5 mm rörelse. Ju större rörelse desto snabbare och mer aggressiv slipning, medan mindre rörelse ger en finare yta och mindre material borttagning

Det är viktigt att välja rätt modell för din specifika uppgift, med hänsyn till det material du arbetar med och den önskade ytan. Om du vill ha en snabb och effektiv slipning av grova ytor, är 150/5 det bättre valet. Om du däremot vill ha en finare yta, är 150/3 det bättre valet.

Slipmaskin med EC-motor

Festool EC står för Electronic Control och är en teknik som används i verktyg från Festool. Det är en avancerad elektronisk styrning som ger hög precision och prestanda, samt minskar energiförbrukningen och bullernivån. EC-tekniken används i olika verktyg som borrhammare, sticksågar och slipmaskiner, och är en av de funktioner som gör Festool-verktyg till en populär och pålitlig lösning för professionella användare.

Tekniska specifikationer

Här är några av de tekniska specifikationerna för denna maskin:

  • Effekt: 400 W
  • Oscillationsdiameter: 3 mm alternativt 5mm
  • Slipskivans diameter: 150 mm (finns också som 125mm)
  • Varvtal: 6 000 – 10 000 min
  • Vikt: 1,8 kg
  • Anslutning för dammutsug: Ja

Similar Posts