Tips

Köpa begagnade verktyg och maskiner på onlineauktion – lista över sidor 2021

Blocket, Tradera och Facebook Marketplace är kanske de vanligaste platserna man letar på när man tänker begagnade verktyg eller maskiner, men det finns ytterligare några webbsidor man bör kolla på om man är på jakt efter begagnade verktyg, nämligen auktionssidor.

Tips! Jag har nu lanserat en tjänst där man enkelt kan söka efter begagnade verktyg på flera av dessa sidor samtidigt. Tjänsten heter utroparen.se och vill du läsa mer om hur använder den för att söka efter verktyg eller maskiner kan du göra det här.

I detta inlägg tänkte vi jag dela med mig av de auktionssidor jag brukar använda för att hitta verktyg, redskap eller maskiner. De varor som säljs på dessa sidor är ofta konkursauktioner, vilket innebär att företag som gått i konkurs säljer ut inventarier och maskiner. En del av dessa sidor är bättre om det är verktyg man letar efter då det ofta är byggföretag eller snickerier som gått i konkurs, men letar man kontinuerligt kan man hitta fynd på alla dessa sidor.

Visning av objekt

Nackdelen med att handla verktyg på onlineauktion är att de oftast inte skickar produkterna, detta innebär att utbudet är begränsat till din geografiska plats, eller hur långt du är beredd att åka för den delen. Ofta gör inte heller auktionsfirmorna någon grundläggande genomgång av maskinerna, så det är svårt att veta hur skicket är, så har man inte möjlighet att inspektera innan budgivning eller köp riskerar man att köpa grisen i säcken.

Moms och slagavgift tillkommer

Innan man lägger ett bud på ett verktyg bör man kontrollera sidan villkor för moms och slagavgifter, då detta är avgifter som tillkommer utöver ditt bud. Så en vara som tillsynes har ett ganska lågt bud kan i själva verket vara ganska högt när man räknar din slagavgift eller serviceavgift samt moms.

Lista över auktionssidorna

Här följer listan på auktionssidorna men kort kommentar.

Tovek

Tovek.se är en av de mer etablerade sidorna. Har ganska blandat utbud med är väldigt ofta auktioner från snickerier och byggfirmor.

PS Auction

PS Auction är enligt mig den webbsida som är bäst rent tekniskt, det är väldigt enkelt att filtrera på kategori, geografisk position, kategori och på olika fraktalternativ. Det finns också möjlighet att skapa egna listor där du kan spara favoriter. Nackdelen är att utbudet av verktyg och maskiner inte är jättestort, men det förekommer så absolut värt ett besök.

Klaravik

Klaravik är ytterligare en sida som har en del verktyg men är kanske mest inriktat på tunga fordon och jordbruksmaskiner. Men då och då dyker det upp några verktyg eller maskiner.

Auctionnet

En auktionssida som samlar flera olika traditionella auktionshus, är främst inriktad på klassiska auktionsföremål som möbler, tavlor, lampor med mera. Men, ibland dyker det upp guldkorn, och då kan man verkligen fynda.

Slag1

Slag1 innehåller väldigt blandade föremål, men värt en koll om man är på jakt efter något speciellt.

Units

Units auktionerar ut väldigt blandade produkter. såsom skog/lantbruk, entreprenadmaskiner, last- och personbilar, övriga nyttofordon, konfektions-, trä- och metallindustri samt detaljhandel.

Netauktion

Netauktion, Återigen väldigt blandat, och tyvärr kanske den sämsta teknisk lösningen, bland annat svårt att få överskådlig syn över objekt och vilka auktioner som finns.

PN Trading

PN Trading säljer objekt från konkursbon samt avvecklade verksamheter.

Sammanfattnings vis känns Tovek, PSAuction och Klaravik som de bästa och mest seriösa aktörerna, i alla fall om man ser till teknisk lösning.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *