Överblick av hörselkåpor
Tillbehör

Bästa hörselskydden för 1500:-

Uppdatering: Jag har köpt Hellberg Xstream LD och har nu skrivit om mina erfarenheter här.

Nu är det dags att byta ut mina fyra år gamla 3M Peltor X-series, anledningen är att jag saknar möjlighet till radio eller bluetooth-koppling. Så detta inlägg blir lite annorlunda, det blir en sammanställning över de hörselskydd jag har hittat för under 2000 som dessutom uppfyller de få kriterier jag har. Jag tar också gärna emot tips och erfarenheter kring dessa hörselskydd, men gärna över andra modeller också.

När man letar efter information om de bästa hörselskydden upptäcker man ganska snabbt att Peltor WS XPI ligger väldigt bra till, överlag verkar alla väldigt nöjda med dessa, men prislappen är ganska saftig, mellan 3500:- och 4000:-. Eftersom jag inte använder mina hörselskydd längre stunder så känner jag att dessa går bort, på grund av just priset.

Mina kriterier för hörselkåpor

Jag har tagit fram en lista över de kriterier jag vill att mina hörselkåpor ska uppfylla. Bluetooth, bra dämpning och hyfsat bekväma, samt prislappen är det som spelar störst roll. Sen finns det ytterligare faktorer som spelar in men som jag inte ser som lika viktiga, dessa är medhörning samt bra batteritid.

  • Bra dämpning – runt 29 SNR DB
  • Bluetooth
  • Bekväma
  • Under 2.000:-

Kandidater – Hörselkåpor

Efter en del efterforskning på nätet har jag kommit fram till följande modeller, Zekler 412S, Howard Leight Sync och Hellberg Xstream.

EgenskapZekler 412S
Zekler 412S
Honeywell aktiv sync
Howard Honeywell aktiv sync
Hellberg Xstream
Hellberg Xstream
BluetoothJa ✅Ja ✅Ja ✅
SNR Dämpning29 dB32 dB29 dB
Batteritid/Laddtid38h / na16 h / 5h55h / 3h
Vikt660g520g386g
MedhörningNej ❌Nej ❌Nja
(Finns en LD modell som kostar 150:- mer, vilket håller sig under 2.000)
EPS (Electric protection system)Ja ✅Ja ✅Ja ✅
Samtal/Telefon/StyrningJa ✅Ja ✅Ja ✅
ÖvrigtBommikrofon Vattentätt till IPX4
Strömsparfunktion
Tillhör Hultafors
LänkZeklerHellberg Safety
Ca pris1.400 SEK1.500 SEK1.650 SEK

Hörselskydd Hellberg Xstream – Kandidat 1

Efter jag gjort denna sammanställning känns valet ganska självklart. Förmodligen kommer det bli Hellberg Xstream. Det är en hel del specifikationer och egenskaper som gör dessa till en stark kandidat. Den låga vikten och långa driftstiden tillsammans med strömsparfunktion känns onekligen tilltalande. Dessutom är Hellberg numer del i Hultafors Group vilket enligt mig fortfarande borgar för viss kvalité.

En utstående fråga är om det är värt att gå upp ca 150:- för att få medhörning. Jag arbetar uteslutande ensam, men prisskillnaden är relativt liten så att gå upp till LD modellen kan ju vara värt det. (Kommentera gärna nedan om du har synpunkter på medhörning)

Howard Honeywell active

Howard Honeywell går bort främst på grund av den sämre driftstiden och det känns även som bommikrofonen kan ibland vara i vägen. Hade jag dock varit i behov av bättre dämpning hade dessa varit ett alternativ.

Zekler 412S

Zekler 412S verkar vara en relativt populär modell som återfinns hos många butiker, både fysiska och nätbutiker. Dessa hörselkåpor känns som ett bra alternativ men Hellberg verkar snäppet bättre.

Vad har du för erfarenheter?

Som nämnt inledningsvis skulle jag vara väldigt tacksam om du vill dela med dig av dina erfarenheter kring hörselkåpor i allmänhet och dessa modeller i synnerhet.

I övrigt är det svårt att hitta recensioner från vanliga användare kring dess produkter.

Similar Posts