Att investera i verktyg eller redskap ska vara roligt, man ska känna sig nöjd med sitt köp och känna glädje varje gång man använder sitt verktyg, det är aldrig roligt att ångra ett köp.

Texten ovan beskriver anledningen till varför jag startade denna webbsida. för att kunna bidra med mina erfarenheter kring de verktyg jag har köpt genom åren.

Min filosofi när det kommer till inköp av verktyg och redskap har en del likheter med uttrycket ”jag är för fattig för att köpa billigt”. Det vill säga att jag betalar gärna för ett verktyg som håller länge. Nu är det ju inte alltid så att desto dyrare någonting är desto bättre är det, men oftast är det så, i alla fall enligt min erfarenhet.

I och med att jag försöker köpa bra verktyg och maskiner gör jag en hel del efterforskning innan, och jag är så tacksam till alla som delar med sig, så med denna blogg tänkte även jag dela med mig av erfarenheter kring de produkter jag har, eller planerar att köpa.

Med det sagt, så har jag testat och använt det flesta av de verktyg och maskiner jag skriver om, om inte så framgår det i inlägget.

Om mig

Jag heter Andreas Kihlberg och arbetar till vardags som utvecklare, men vid sidan av mitt vanliga arbete driver jag ett litet snickeri på Öland, därav mitt intresse för verktyg, maskiner och handverktyg.

Det hela började ungefär 2014 när jag kom över snickeri-videos på Youtube, några av er kanske känner till Jays Custom Creations, Wood Whispere, Jimmy Diresta och Paul Seller. Det var några av de kanaler jag började kolla på, och som har inspirerat mig att fortsätta snickeriet.